10.2.2016

Villa Sininen & Secret Garden

Villa ei ole sininen… vielä.


Ostimme mökin suht’ hyväkuntoisena, mutta se vaatii selvästikin päivittäviä kunnostustoimenpiteitä, joista ensimmäisen kesän projektina on ehdottomasti ulkoseinien ja ikkunapokien maalaus.
Ja puutarha on varsinainen Secrect Garden. Yritin kovasti kuvata ja rustata ”aarrekarttaa” ennen syyshalloja. Kasvit näet ovat myöhään syksyllä kuulema aivan erinäköisiä kuin ne pienet taimenpoikaset, jotka sitten joskus keväällä vihreää pukkaa.
Ostaa nyt siirtolapuutarhapalsta mökkeineen niin, että ehtii julmalla kiireellä ainoastaan syyspuuhiin: vesien puhaltamiseen, ikkunoiden luukuttamiseen, rännin putkitukseen ja ulkotakan suojaukseen… Plus tietysti puutarhan syyskesän hoitamattomuuden (ja nyt puhutaan muutamasta viikosta!) syöksykiidon oikaisemiseen ilman lentolupakirjaa, maalaisjärjellä (mikä kaupunkilaisella on  katoava luonnonvara).


Kuihtuvia kasveja seuratessani mietin kuumeisesti, mille niistä ei saa tehdä vielä syksyllä yhtään mitään ja minkä alasleikkuu kenties helpottaisi kevätpuuhia. Auliisti ja kiitollisena kuuntelin naapurien aidanyli jutustevia neuvoja. Jokaisella oli jokin vinkki annettavanaan, vaikkakin ohjeet yleensä päätyivät sanoihin ”en mä tässä kyllä mikään ekspertti ole”. Lähes jokaiselta sain kuitenkin seuraavan neuvon ”älä lähde liian innokkaasti muuttamaan (tätä upeaa puutarhahelmeä), vaan anna ekan kesän näyttää, mitä sillä on tarjota”.
Yhteisöllinen huoli tuhovimmastani ja kyvystäni lienee mittava. Ehdimmehän kuitenkin syyspuuhien ohella mm. siirtää kompostin kauemmas aidan kimpusta, poistaa kaksi (mielestämme turhaa) marjapuskaa, joiden sijoittelu oli ”hiemanouto”. Ja varmasti ihmetystä herätti sekin, miten paljon selkeää roinaa pystyimme ulkoistamaan mökin ja sivuvajan uumenista! Kaupat näet tehtiin ”lusikkoineen päivineen”.
IMG_0160
Tätä kirjoittaessani on lupaava helmikuu. Talvi on sahannut ees taas, ja nyt on vesikelien vuoro. Kenties jo maaliskuussa päästäisiin omenapuun vesiversojen kimppuun? Ja koskahan sen orapihlaja-aidan voi leikata? Toimenpidelupa mökin maalaukseen pitää muistaa hakea. Ja siemenluettelot…. ne ovat tuossa vierelläni. Varmuuden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olet löytänyt Villa Siniselle, ihanaa!
Jätä ihmeessä viestiä 😊