10.5.2016

Essentielles

Ihan välttämättömiä puuharhanhoidossa juuri nyt!

Ensinnäkin istuttajan kalupakki.


Kylvöhommat osittain tehty. Laareihin kylvetty retiisiä, salaattia, mangoldia, pinaattia, kehä- ja ruiskukkaa, tilliä.... Kaikki peitetty harsolla. Nyt ei tarvita harsoa hallan vaaraan, mutta auringonpistos ja vesihukka voivat iskeä. Samoin kuin tuulen mukana kohta lentelevät rikkaruohonsiemenet ja vieläpä tuhohyönteisetkin. Harso siis lavakaulusten päällä yötäpäivää.

Totesin tällaisen sangon olevan erinomainen kuljetella mukana. Enhän sitä heti keksinyt, vaan vasta, kun olin jo muutamaan otteeseen unohtanut välineistöni ties minne. Nyt kulkevat mukanani tonkimispaikasta toiseen.

Tonkiminen kuluttaa kauniita (hööhöö) käsiäni. Kynnennysät menee ja onhan maassa pöpöjäkin. Esimerkiksi jäykkäkouristuspöpö. Sen saa mullasta huomattavasti helpommin kuin koiranpuremasta.

Siispä hyvin istuvat ja hiostamattomat (onko niitä?) puutarhahanskat ovat aivan ehdoton hankinta!


Seuraavaksi suojaudutaan auringolta.
Mökki-irtaimiston mukana saimme kymmenen erilaista hellehattua. Tämä valikoitui heti käyttöön.


Lierin alle on mukava piiloutua silloinkin, kun ei jaksa ihan jokaiselle ohikulkijalle heipata. Eikä paista aurinko niskaankaan. Tämä yksilö on myös tarpeeksi iso, jottei hiosta. Tukka kylläkin on melko liimattu täyspäiväisen hattuilun jälkeen.

Ja sitten vielä se kaikkein tärkein!
Kunnon aurinkovoide. Sen kun olisin älynnyt jo nuorempana, en olisi näin ryppyinen.
SPF eli suojakerroin kertoo, kauanko (periaatteessa) voit oleskella auringossa palamatta. Polttamisesta huolehtivat UVB-säteet. Sen sijaan UVA -säteet tunkeutuvat ihossa vieläkin syvemmälle rappeuttaen ihon toimintamekanismeja ja aiheuttaen ihon ennen aikaista vanhenemista.
Kunnollisessa aurinkosuojatuotteessa on suoja myös UVA-säteitä vastaan ja siitä merkkinä tuotteen kyljestä löytyy UVA-logo.

Kylläpä onkin aurinko meitä nyt hellinyt. Pessimistinä voisin kohta jo todeta, että "olikohan tämä nyt sitten tältä erää tässä? Tätäkö sitten muistellaan, kun juhannuksena sataa räntää?"
Niin tai näin, puutarhassani nyt toden totta TAPAHTUU.

2 kommenttia:

  1. Toi hattu näyttää ihan mielettömän upealta ja voin kuvitella, kuinka upea se onkaan sun päässä!!! Ja joo - hiostamattomat puutarhahanskat - hehheh, hyvä aprillipäivän vitsi...

    VastaaPoista
  2. Juu, näky on upea varmasti harakoidenkin mielestä. Luulenevat mua linnunpelättimeksi.
    Hanskojen suhteen olen ottanut sen politiikan, että kun alkaa sormia ikävästi hikistää, onkin aika ottaa kahvi tms. paussi. Onkohan tämä sitä flow-ajanhallintaa?

    VastaaPoista

Olet löytänyt Villa Siniselle, ihanaa!
Jätä ihmeessä viestiä 😊